Jak z prostych produktów przygotować naturalny antybiotyk?

Naturalny antybiotyk

Zastąpienie wyniszczających organizm antybiotyków może być prostsze niż Wam się wydawało. Wystarczy połączyć ze kilka naturalnych zabójców infekcji, żeby stworzyć miksturę o porównywalnej lub nawet większej sile działania. Jeśli chcecie uniknąć antybiotykoterapii i zwalczyć szybko przeróżne infekcje, to jak najszybciej wykonajcie przepis, który Wam dziś prezentuję. Mikstura będąca bohaterką dzisiejszego wpisu błyskawicznie niszczy infekcje bakteryjne, wirusowe, a nawet grzybicze nie naruszając przy tym, tj. to robi antybiotyk,  korzystnej mikroflory organizmu. Jest zupełnie naturalna, bezpieczna i zamiast osłabiać organizm, silnie go wzmacnia oraz podnosi odporność. Poza szybkim rozprawieniem się z przeziębieniem lub grypą, skutecznie radzi sobie także jako pogromca infekcji grzybiczych i uciążliwej Candida albicans oraz oczyszcza organizm z toksyn i pasożytów. Kolejną zaletą jest fakt, że przyśpiesza odchudzanie i spalanie tkanki tłuszczowej oraz poprawia działanie układu pokarmowego. To także doskonały środek na poprawienie kondycji skóry i włosów oraz opóźnienie procesów starzenia. Mikstura poprawia krążenie krwi i przepływ limfy we wszystkich częściach ciała, doskonale rozgrzewa i może być dodawana do herbaty lub jako przyprawa do potraw. W okresie jesienno – zimowym możecie ją stosować jako naturalny preparat wzmacniający odporność, zmniejszając zalecaną dawkę do 1 łyżeczki dziennie.
Zastosowanie:
1 łyżka dziennie mikstury zjadana samodzielnie lub dodawana do innych potraw. W przypadku ciężkich infekcji, np. kandydozy – stosuj 4 – 5 łyżek mikstury dziennie.

SKŁADNIKI:

700 ml octu jabłkowego

2 małe papryczki chilli

2 łyżeczki kurkumy

2 łyżeczki startego chrzanu

1/4 szklanki startego imbiru

1/4 szklanki posiekanego czosnku

1/4 szklanki posiekanej cebuli

szczypta cynamonu

Opcjonalnie:

1 łyżeczka naturalnego miodu

szczypta kardamonu

 

PRZYGOTOWANIE:

Pokrój papryczki chilli w drobne kawałeczki, można je także zastąpić większą szczyptą pieprzu cayenne. Wrzuć posiekaną papryczkę do blendera, dodaj resztę składników, oprócz octu jabłkowego i dokładnie zmiksuj. Przelej całość do słoika i wlej ocet winny, a następnie zakręć słoik i potrząsaj nim przez chwilę. Odstaw słoik na 2 tygodnie w suche i chłodne miejsce, ale pamiętaj, żeby kilka razy dziennie nim potrząsać. Po tym czasie ugnieć zawartość słoika, odsącz w cienkiej gazie i przechowuj w temperaturze pokojowej.

 

 

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik

, , , , , , , , , , , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz