Słodkie odchudzająco – oczyszczające smoothie

słodkie smoothie

Zdrowe smoothie kojarzy się zazwyczaj z gorzkim, kwaśnym lub ziemistym smakiem. Zazwyczaj staram się Wam podsuwać przepisy na smaczne smoothie albo proponuję dodatki, dzięki którym będą miały lepszy smak. Jednak dzisiejszy koktajl jest tak dobry, że mogłabym go pić codziennie. Poniższe smoothie, dzięki gruszcze, miodowi i nasionom konopi siewnej zyskuje słodki, aksamitny, lekko orzechowy smak. Jest także niesamowicie odświeżająco i pobudzające do życia, to głównie zasługa zielonej herbaty i imbiru. To smoothie ma moc! Postawi Was na nogi samym smakiem odpowiednim na rozpoczynające się ciepłe dni.

Jednak smak to nie największa, choć niewątpliwie wielka zaleta tego smoothie. Najważniejsza jest siła jego działania i właściwości zdrowotne, których zawiera całą masę. Po pierwsze taka kombinacja składników stanowi mieszankę mega oczyszczającą z toksyn i zalegających resztek pokarmowych, które jak wiemy spowalniają odchudzanie, niszczą odporność, wywołują zmęczenie, pogarszają stan skóry i są odpowiedzialne za wiecznie wzdęty brzuch. Po drugie, smoothie odświeża krew, dzięki czemu niemal natychmiast dodaje nowej energii i sprawi, że poczujecie się lekko i świeżo. Smoothie, dzięki chlorelli lub młodemu jęczmieniowi przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej, spowalnia procesy starzenia, poprawia stan skóry oraz włosów i co najważniejsze, dostarcza wszystkich niezbędnych witamin, minerałów oraz innych substancji odżywczych.

Smoothie zawiera tak dużo błonnika oraz naturalnych substancji przyśpieszających spalanie tkanki tłuszczowej, że pijąc go kilka razy w tygodniu znacznie przyśpieszycie efekty odchudzania. Ponadto wzmacnia odporność, witalizuje, spowalnia procesy starzenia, dostarcza organizmowi kwasów Omega 3 i Omega 6 oraz sprawia, że skóra i włosy nabiorą zdrowego blasku, a także wspomaga procesy krwiotwórcze, obniża cholesterol, działa przeciwbakteryjnie i przeciwzapalnie.

SKŁADNIKI:

1 szklanka zielonej herbaty

2 garści świeżych liści szpinaku, jarmużu lub boćwiny

1 gruszka pozbawiona pestek

1 łyżka łuskanych nasion konopi

1 łyżeczka chlorelli/młodego jęczmienia

1 łyżeczka posiekanego imbiru

1 łyżeczka miodu naturalnego

 

PRZYGOTOWANIE:

Zaparz zieloną herbatę i odstaw ją do wystudzenia aż będzie całkiem chłodna. Wlej herbatę do blendera i dodaj wszystkie składniki oprócz spiruliny i miodu. Zmiksuj dokładnie całość i dodaj spirulinę oraz miód, po czym jeszcze raz przez krótką chwilę zblenduj. Spożywaj smoothie 3 – 4 razy w tygodniu. Smacznego!

 

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik

, , , , , , , , , , , , , , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz