Złote mleko zwalcza grypę oraz przeziębienie i cofa procesy starzenia

Złote mleko wzmacnia odporność do tego stopnia, że zapomnicie zimą o grypie czy przeziębieniu. Napój poprawia także krążenie, przyśpiesza metabolizm i spalanie tkanki tłuszczowej oraz oczyszcza ze złogów pokarmowych i toksyn. Najlepiej pić je codziennie rano, ale możecie pić je także po powrocie do domu, żeby szybko się rozgrzać.

Kompozycja składników pomoże Wam szybko rozprawić się z infekcjami wirusowymi, bakteryjnymi, a nawet grzybiczymi. Wszystko za sprawą kurkumy, która wykazuje silne związki przeciwzapalne, przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Ponadto pasta z kurkumy zawiera całe mnóstwo przeciwutleniaczy, który chronią komórki organizmu przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, czyli rozpadem. Dzięki temu wszystkie narządy organizmu dłużej zachowują młodość i sprawnie funkcjonują. Picie złotego mleka pomoże Wam odmłodzić wygląd skóry oraz włosów, ale przede wszystkich na dłużej zachowa młodość mózgu i serca, dzięki czemu będą przez wiele lat zachowają większą wydolność.

Receptura na złote mleko powstała kilka lat temu w Indiach i do tej pory stanowi podstawę medycyny ajurwedyjskiej. W okresie zimy złote mleko stanowi doskonałe wsparcie organizmu i  ochronę przed infekcjami. Ponadto złote mleko silnie wzmacnia organizm, dodaje energii i poprawia nastrój, co w okresie zimowym jest szczególnie przydatne. Złote mleko możecie także pić profilaktycznie, żeby nie dopuścić do infekcji oraz dodać sobie pozytywnej energii.

SKŁADNIKI:

1/4 łyżki pasty z kurkumy

1 szklanka mleka migdałowego/

1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego

1 łyżka miodu naturalnego

 

PRZYGOTOWANIE:

Wszystkie składniki, oprócz miodu, umieść w garnku i mieszaj na średnim ogniu. Po uzyskaniu jednolitej mikstury przelej płyn do kubka, dodaj miód i wymieszaj. Pij płyn codziennie przez co najmniej 7 dni.

Pasta z kurkumy: Wlej do małego garnka 1 szklankę wody mineralnej, wsyp 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 szklanki kurkumy. Mieszaj całość przez na średnim ogniu aż do uzyskania jednolitej masy. Następnie odstaw garnek do ostudzenia i wstaw do lodówki.

Podziel się na:
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • Blip
  • Blogger.com
  • Gadu-Gadu Live
  • Twitter
  • Wykop
  • Śledzik

, , , , , , , , , , ,

Brak komentarzy.

Dodaj komentarz